Actueel

__Toekomstgericht vastgoed

Dunavast koopt kantoorpand Centric Gouda in kansrijk transformatiegebied

Leiden 1 mei – Dunavast heeft vandaag de aankoop van het hoofdkantoor van Centric afgerond. Het object is gekocht van Forma Funds. Tegelijkertijd heeft Dunavast een nieuwe langjarige huurovereenkomst met Centric gesloten. Op termijn biedt het kantoorgebouw meerdere mogelijkheden als onderdeel van de gebiedsontwikkeling van de Goudse Spoorzone.

Het gebouw heeft een indrukwekkende grootte van 16.000 m² met 356 parkeerplaatsen en vormt een waardevolle toevoeging aan de portefeuille van Dunavast. Het pand beschikt over een A label en ligt op een strategische plek dicht bij het centrum en het station en heeft een goede bereikbaarheid vanaf de A12.

Dunavast werd bij deze transactie geadviseerd door Basis Bedrijfshuisvesting en op juridisch vlak door Habraken Rutten Advocaten en HVG notariaat. Aan de verkopende kant werd Forma Funds door CBRE vertegenwoordigd, met juridische assistentie van Dentons.

De overeenkomst die met Centric is aangegaan omvat een langjarige huurperiode, waarmee zij hun activiteiten de komende jaren in Gouda kunnen voortzetten. Hierin speelt Centric een belangrijke factor gezien het belang van Centric voor Gouda. Peter Wakkie, CEO Centric: “Dat wij op deze locatie in Gouda gevestigd blijven, is niet alleen belangrijk voor ons bedrijf, maar ook voor de lokale economie. We dragen bij aan werkgelegenheid en ondersteunen regelmatig maatschappelijke initiatieven en activiteiten van scholen in de buurt.” Centric werd bij deze huurtransactie geadviseerd door Zadelhoff Vastgoedadviseurs.

Op de lange termijn zal worden onderzocht wat de mogelijkheden zijn om het gebouw om te vormen naar (deels) woongelegenheid, wat een wezenlijke rol zal spelen in de herontwikkeling van de Goudse Spoorzone. De gemeente heeft een aantal jaren geleden een duidelijke toekomstvisie vastgesteld voor de Goudse Spoorzone. Met de bouw van minimaal duizend woningen wordt tegemoetgekomen aan de hoge woningnood in Gouda, en ruimte geboden aan ongeveer drieduizend inwoners.

Deze aankoop versterkt de portefeuille van Dunavast. “De beslissing van Centric om zich hier voor lange termijn te vestigen, onderstreept de aantrekkelijkheid van de locatie en de kwaliteit van het gebouw. “We zijn verheugd over deze samenwerking en de mogelijkheden die dit pand biedt voor de verdere toekomst,” aldus Aart Jan Verdoold, CEO van Dunavast. “De aankoop van het Centric kantoorpand door Dunavast is meer dan een transactie; het is een visie op de toekomst.”

De locatie van de Goudse Spoorzone ligt op een aantrekkelijke positie in het hart van de stad, op loopafstand van het station. “Deze locatie kan op termijn interessante kansen bieden voor de realisatie van nieuwe woon- en werkconcepten”, aldus wethouder Jan Kees Oppelaar.

Geplaatst op:

1 mei 2024

Meer nieuws