Projectinformatie

Adres

Alexander Waarder

Bouwjaar

2022-2023

In cijfers

7 grondgebonden woningen

Projecten

__Toekomstgericht vastgoed

__Wonen & Zorg

7 Label A++++ woningen in Waarder

Dunavast start nog dit jaar met de bouw van 7 energieneutrale label A++++ woningen in Alexander Waarder. Aan alle woningen zal het systeem JustNimbus worden toegevoegd. De kopers van de woningen kunnen zo drinkwater besparen met dit innovatieve systeem voor hergebruik van regenwater.

Het regenwater bij de woningen in Alexander loopt dankzij het regenwatersysteem van JustNimbus niet weg in het riool maar wordt veilig opgeslagen in een grote waterzak in de kruipruimte van de woningen. Met het ingebouwde filter en de pomp zorgt het systeem ervoor dat bewoners het regenwater in en om de woning kunnen hergebruiken. Zo is er een standaard aansluiting op beide toiletten en de wasmachine voorzien. Optioneel is ook een aansluiting op de buitenkraan mogelijk voor het besproeien van de tuin. Het water is gefilterd en kalkvrij. Kostbaar drinkwater wordt hiermee bespaard en de apparaten in de woning gaan aantoonbaar langer mee! Dunavast Development B.V., de ontwikkelaar van Alexander, werkt graag mee aan een duurzame toekomst; het JustNimbus systeem is dan ook als een basisvoorziening opgenomen in alle woningen van Alexander.

Ruimte, groen en rust

Het kleine dorpje Waarder, onderdeel van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, is al meer dan 900 jaar oud. Het ligt in een rustige en landelijke omgeving, maar wel op een steenworp van de A12 naar Utrecht en Den Haag. Daarnaast is het omringd door plaatsen als Woerden, Bodegraven, Gouda en het prachtige historische stadje Oudewater. Een heerlijke stek voor wie in ruimte, groen en rust wil leven, maar wel alle voorzieningen binnen bereik wil.

Energieneutraal wonen

De ligging van het nieuwbouwproject Alexander in Waarder is echter niet het enige dat deze luxe afgewerkte huizen zo bijzonder maakt: alle woningen hebben het hoogst haalbare energielabel A++++, dat staat voor energieneutraal wonen. Oftewel: de woningen zijn gasvrij, voorzien van maximaal isolerend glas en bij normaal gebruik is je maandelijkse rekening voor energieverbruik 0 euro. De energie die je nodig hebt, wordt opgewekt met tien zonnepanelen en er is een warmtepomp met warmte- en koudeopslag. Die zorgt er in combinatie met vloerverwarming (en -koeling) voor dat het altijd aangenaam is in het hele huis. Dat betekent in de zomers lekker koel en in de winter behaaglijk warm.

Stel je voor…

Bij zoveel duurzaamheid zouden we bijna vergeten te vermelden dat alle huizen in Alexander Waarder een heerlijke tuin van bijna 8 m diep op het zuiden hebben, plus een vlonder aan het (nog te verbreden) water. De bouw start al in december, maar er zijn nog enkele woningen te koop. De woningen, ontwikkelt door Dunavast Development, zijn al voorzien van diverse onderscheidende kopersopties. Zo is er een ruime keuze in de uitvoering naar jouw persoonlijke woonwensen. Kijk op alexanderwaarder voor alle informatie en inschrijving.

Projectinformatie

Adres

Alexander Waarder

Bouwjaar

2022-2023

In cijfers

7 grondgebonden woningen

Gerelateerde projecten