De-Vorstin-IJsselmonde

Aart Jan Verdoold en wethouder Bas Kurvers geven startsein 'de Vorstin' Rotterdam

In het historisch hart van Oud-IJsselmonde ontwikkelde Dunavast aan de Koninginneweg 13 duurzame woningen rondom een besloten hof. Op donderdag 10 december 2020 verrichtte de wethouder van de gemeente Rotterdam Bas Kurvers met Aart Jan Verdoold van Dunavast de handeling voor de start van de bouw van ‘De Vorstin IJsselmonde’. Op korte termijn wordt door aannemer Bolton Bouw ook een start gemaakt met de heiwerkzaamheden waarna de woningen in het najaar van 2021 opgeleverd worden aan de kopers.

De Vorstin omvat 13 duurzame eengezinswoningen in drie verschillende blokken, waarvan de tuinen aan elkaar grenzen. Zo ontstaat een besloten hof met veel ruimte en groen op een centraal gelegen plek in de karakteristieke kern van het dorp. Het dorpse karakter van de Koninginneweg en de Benedenstraat komt ook terug in het ontwerp en de gebruikte materialen, waardoor de woningen goed aansluiten op hun omgeving. Er wordt ook een eigen speeltuintje voor bewoners aangelegd in het hof. De zes woningen van het eerste bouwblok beschikken over een grote extra uitbouw van ruim drie meter waardoor nog meer woonruimte wordt toegevoegd aan de in de basis al royale eengezinswoningen.

Uiteraard wordt in De Vorstin duurzaam en toekomstbestendig gebouwd. Zo worden de woningen gasloos uitgevoerd met zonnepanelen en een eigen warmtepomp. Bijzonder is het PCM Klimaatvloerconcept dat is toegepast in de woningen en wat zorgt voor een sterk thermisch comfort. Door PCM (Phase Change Materials ofwel faseovergangsmaterialen) toe te passen, kan er extra energie gebufferd worden in de vloer voor later gebruik. De ruimtetemperatuur wordt optimaal gereguleerd en gestabiliseerd, wat het wooncomfort vergroot en het energieverbruik verlaagd.

Wonen in IJsselmonde/Rotterdam?

Voor meer informatie over dit project, bekijk de projectpagina of de verkoopwebsite.