Dunavast-Foodcourt-A27-Nieuwegein

Dunavast en McDonald’s starten ontwikkeling Foodcourt A27 Nieuwegein

Op een strategische plek in Nieuwegein gelegen aan de A27, heeft Dunavast een locatie verworven voor realisatie van een Foodcourt op bedrijvenpark Het Klooster. De locatie is in partnership met McDonald’s Nederland ontwikkeld.

Het Foodcourt heeft een bruto vloeroppervlakte van 2.300 m2 en biedt daarnaast ruimte voor ruim 200 parkeerplaatsen. Het perceel heeft een totale oppervlakte 12.105 m² .

De viertal units zijn langjarig verhuurd aan de respectievelijke restaurantketens: McDonald’s (mede-initiatiefnemer), KFC, Happy Italy en De Beren.

Deze representatieve ontwikkeling die optimaal in haar directe omgeving is ingepast, vindt aansluiting met de stad Nieuwegein, de A27 en de omliggende bedrijven. Na realisatie biedt het project de gelegenheid om zowel gasten te ontvangen vanuit de gemeente Nieuwegein als bezoekers vanaf snelweg A27, door haar aantrekkelijke locatie.

“Wij zijn blij met deze invulling van dit kavel, waar zowel bezoekers vanaf de A27 als mensen uit Nieuwegein gebruik van kunnen maken. Het is een van de zichtbepalende punten als je Nieuwegein binnenrijdt, dus fijn dat hier een mooi en duurzaam pand wordt gerealiseerd”, aldus Ellie Eggengoor, wethouder Economische Zaken Nieuwegein.

Alle beoogde gebruikers van het Foudcourt hebben een duurzame ambitie met betrekking tot gezondheid, productie van voeding, afvalverwerking en minimalisatie van het aantal logistieke bewegingen van en naar het terrein. In het ontwerp is rekening gehouden met het gebruik van circulaire materialen, de meest energiezuinige verlichting en op het terrein zullen veel groenelementen worden toegepast. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van zonnepanelen en warmteterugwinning vanuit de keukens naar de lobby’s. Daarnaast zal het gebouw gasloos worden opgeleverd. Dit alles met als resultaat, een duurzame exploitatie voor de gebruiker.

De restaurants zijn gericht op het Waterliniedok en de afslag van de A27. Het hoogteaccent richt zich op aan de voorzijde van het gebouw en zorgt voor een baken richting de stad en de snelweg. Met de ligging van het gebouw, de gebruikte materialen en terreininrichting wordt aansluiting gezocht met het omliggende gebied zodat een samenhangende stadsentree ontstaat.

Naar verwachting zal de omgevingsvergunning in augustus 2021 afgegeven worden. Start bouw van het project staat gepland in oktober 2021 met een geplande oplevering in Q3 2022.

Over Dunavast B.V.
Dunavast richt zich op Nederlandse beleggingen in vastgoed en ontwikkelingen in hoogwaardige vastgoedprojecten. Dunavast gaat voor een optimale verhouding tussen risico en rendement, gecombineerd met een doordachte en degelijke financiering. Met bevlogenheid, creativiteit, innovatief vermogen en krachtig ondernemerschap heeft het team van Dunavast zich sinds 2007 sterk gepositioneerd in de vastgoedbranche. De nadruk van de portefeuille ligt op woon,- zorg- en foodprojecten.

Over McDonald’s Nederland 
Wekelijks biedt McDonald’s Nederland aan bijna 3,2 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en versbereide, iconische producten die door ruim 19.000 medewerkers met zorg worden bereid. De gezondheid en veiligheid van gasten en werknemers hebben de hoogste prioriteit. In Nederland heeft McDonald’s 254 restaurants. Het streven naar kwaliteit en beleving staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering, evenals het inzetten van haar schaalgrootte om te verduurzamen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.