Dunavast-Luchtfoto-klooster-Haastrecht

Dunavast en Sonneborgh kopen klooster in Haastrecht

Dinsdag 13 december 2022 - Vastgoedontwikkelaar en belegger Dunavast heeft in samenwerking met Sonneborgh op 6 december jl. het klooster Sint-Gabriël aan de Provincialeweg Oost 60 - 62 in Haastrecht gekocht. Het historische kloostercomplex wordt tot op heden bewoond door de paters Passionisten welke op korte termijn gezamenlijk een ander onderkomen zullen betrekken in Oudewater. Het klooster wordt getransformeerd en op het kloosterterrein zullen een tweetal nieuwbouw woonzorg-voorzieningen worden gerealiseerd met in totaal 84 tot 90 hoogwaardige woon/zorgeenheden voor ouderen en/of bewoners met een zorgindicatie.

Sint-Gabriël is een klooster met bijbehorende kerk van de paters Passionisten in de plaats Haastrecht, gemeente Krimpenerwaard. Het klooster is gebouwd in 1922 en als patroonheilige werd Gabriele dell’ Adolorata gekozen. Het diende geruime tijd voor de opleiding van missionarissen. Het klooster is van de congregatie van de Passionisten en vanaf 1967 het bestuurlijk centrum van de congregatie in Nederland. De bijbehorende Sint-Gabriëlkerk is ontworpen door de architect Joseph Franssen en werd gebouwd in 1928.

Dunavast en Sonneborgh zijn voornemens het klooster- en kerkcomplex om te vormen tot een woon/zorgensemble met 84 tot 90 wooneenheden voor ouderen met verschillende vormen van zorg en wonen. De beoogde zorgexploitanten zijn Het Ouden Huis, Amarehuis (Fundis) en Wonen bij September. Zo kunnen het klooster, de Gabrielkerk, de kloostertuin en het gebouw van Jeugdvereniging Gabriël behouden blijven. Ook de kerk zal een transformatie ondergaan, deze zal uiteindelijk dienst gaan doen als gezamenlijke algemene ruimte.

Bij de planontwikkeling en verkoop werd verkoper geadviseerd en begeleid door NEWPORT Real Estate. De paters Passionisten zijn zeer content met deze toekomstbestendige en sociaal-maatschappelijke invulling met ouderenzorg in het brede segment.