Dunavast_ondertekening-Plus-Waarder_02

Dunavast tekent voor BREEAM PLUS Supermarkt

PLUS Hoogendoorn uit Waarder heeft in samenwerking met Dunavast en de gemeente Bodegraven Reeuwijk op 2 november jl. de anterieure overeenkomst getekend voor een nieuwe vestiging aan de Molendijk in Waarder. Deze positie bevindt zich op een prominente plek aan de rand van het pittoreske dorp, direct aan de snelweg A12, bij afslag 13. Bij de feestelijke ondertekening hebben Nel en Jacob Hoogendoorn, wethouder Jan Leendert van den Heuvel en Aart Jan Verdoold hun handtekening gezet voor de realisatie van een nieuw pand, wat volledig voldoet aan de BREAAM eisen. Na oplevering zal de supermarkt qua energie grotendeels zelfvoorzienend zal zijn en zal het worden voorzien van alle mogelijke duurzaamheidstoepassingen. Hiermee wordt de nieuwe PLUS een welkome aanvulling op het supermarkt aanbod in de gemeente Bodegraven Reeuwijk.

‘Goed eten, daar houden we van’ is de slogan van PLUS supermarkten. Dat weten ze in Waarder maar al te goed. PLUS Hoogendoorn is een familiebedrijf, wat in 1916 is opgericht door de overgrootvader van Dick Hoogendoorn, die momenteel aan het roer staat van de PLUS in Waarder. Al drie generaties lang is de supermarkt overgegaan van vader op zoon. Ondernemen is dan ook geen nieuws voor hen, zij zijn zich de afgelopen 100 jaar altijd blijven ontwikkelen om de nieuwste trends te volgen en zagen daarmee ook de spilfunctie ontstaan door de voorziening in basisbehoeften in de oostelijke kern van de gemeente Bodegraven Reeuwijk waaronder de dorpen Waarder, Driebruggen en Nieuwebrug. Met de tijd meegaan, vergt ook iets van het pand. Klanten voldoende ruimte bieden en de concurrentie voorblijven om in te kunnen spelen op de veranderende consumentenbehoefte was dan ook één van hun wensen.

Het nieuwe ruime terrein aan de Molendijk heeft een oppervlakte van 10.400m², een grote verbetering ten opzichte van de bestaande locatie. Op dit terrein zal een supermarkt worden gerealiseerd van ruim 2.000m², met meer dan 100 parkeerplaatsen. Hiermee wordt ook het probleem van de verkeersveiligheid op de oude locatie opgelost, de vrachtwagens ter bevoorrading hebben hierdoor een veilig alternatief als aanrijroute. Voorzien van een sedumdak, een ruime hoeveelheid zonnepanelen en een voornamelijk houten constructie, zal het gebouw na oplevering voldoen aan alle BREAAM eisen. Een pareltje onder de supermarkten.

Dunavast zal tevens het bestaande pand in Waarder, waar de PLUS momenteel is gevestigd in ontwikkeling nemen ter realisatie van 10 betaalbare koopwoningen. Naar verwachting zal de bouw van de supermarkt in Q2 2024 worden gestart. Zodra de familie Hoogendoorn na afronding van de bouw kan verhuizen naar het nieuwe pand, zal ook de start bouw voor de woningen in de bestaande situatie worden gepland.

PLUS Hoogendoorn heeft zich altijd ten dienste van de gemeenschap opgesteld. Door de bouw van een nieuwe supermarkt kunnen zij hun sociale rol en voorzieningen niveau in het dorp blijven vervullen in deze regiofunctie. Tevens wordt hiermee de levensvatbaarheid van de supermarkt naar de toekomst voldaan.

Vanaf de basis meedenken om tot een ‘out of the box’ ontwikkeling te komen, daar worden we blij van bij Dunavast. Anders durven denken, kansen zien en hierop kunnen acteren. Met duurzame eisen als standaard een ontwerp te creëren op een strategische plek, waar de gebruiker, omgeving en de klant centraal staan. Dat in goede afstemming met alle partijen, is voor deze PLUS supermarkt en de toekomstige woningbouw meer dan gelukt.  

Dunavast_ondertekening-Plus-Waarder_01

Dunavast_ondertekening-Plus-Waarder_02

Dunavast_ondertekening-Plus-Waarder_03