Dunavast_-Fletcher-Hotel-Restaurant-Gaasterland

Dunavast ziet kans in hotelbelegging met Fletcher Hotels

Dunavast heeft de aankoop afgerond van het Fletcher Hotel-Restaurant Gaasterland in de gemeente De Friese Meren. Er zal op deze uniek gelegen plek een nieuw hotel worden ontwikkeld met ruim 100 hotelkamers, bijbehorende faciliteiten en een trendy restaurant. Deze herontwikkeling markeert niet alleen een upgrade naar een modern en duurzaam familiehotel, maar ook een volledige vernieuwing en uitbreiding van de locatie in een natuurrijke omgeving. Fletcher Hotels zal zich als huurder langjarig aan deze locatie verbinden. Fletcher Hotel-Restaurant Gaasterland is een mooie toevoeging aan de uitgebreide portefeuille van Fletcher, waarmee zij haar positie in de Nederlandse hotellerie stevig versterkt.

Deze overname en ontwikkeling markeren een stap voor Dunavast in de wereld van hotelontwikkelingen en -beleggingen, waarbij het bedrijf kansen ziet in deze sector. Met de strategische ligging van Fletcher Hotel-Restaurant Gaasterland en de plannen voor modernisering en duurzaamheid, lijkt het een veelbelovend project voor alle betrokken partijen. Met deze aanpak streven wij naar een eigentijdse en aantrekkelijke bestemming die de unieke locatie in het Friese meren- en elfstedengebied volledig benut. De opening van het hotel staat gepland in 2026. Komend jaar zal worden gewerkt aan het vergunningstraject, met een start bouw in 2025.

“Bij Fletcher Hotels lag er altijd al de wens om een hotel dicht bij de Friese meren te openen. De omgeving van dit hotel sluit feilloos aan op deze wens en de behoeften van onze gasten. Watersporters, wandelaars, fietsers en cultuur- en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In de nabije omgeving kan men genieten van helder vis- en zwemwater, uitgestrekte bossen, frisgroene weilanden en karakteristieke dorpen. Dit past perfect bij het huidige aanbod van Fletcher Hotels” vertelt Ben de Ruijter – Director of Operations bij Fletcher Hotels. De lokale horeca- en recreatie ondernemers, verenigd in Riis Foarút, zijn tevens zeer positief over de voorgenomen initiatieven met betrekking tot de nieuwbouw van Fletcher Hotel-Restaurant Gaasterland. Door dit nieuwbouwproject ontstaat er toegevoegde toeristische waarde, waar veel ondernemers en ook inwoners van zullen profiteren.