Eerste projecten toegevoegd aan fonds Aedifica, Sonneborgh en Dunavast

Aedifica, Sonneborgh en Dunavast investeren via hun joint venture in twee te bouwen zorgresidenties in Alphen aan den Rijn en Waarder. De totale investering in beide ontwikkelingsprojecten (inclusief de acquisitie van de grondposities en de bouwwerken) zal ca. [15] miljoen € bedragen. Beide zorgresidenties zullen worden uitgebaat door Amadeushuis, een onderneming van Fundis.

Het project Amadeushuis Molendijk in Waarder zal ontwikkeld worden in een residentiële wijk in Waarder, deel van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (35.000 inwoners, provincie Zuid-Holland). Deze kleinschalige zorgresidentie wordt specifiek afgestemd op ouderen met zorgindicatie en betreft 33 wooneenheden. De bouwwerken zullen in het eerste kwartaal van 2022 starten en zullen naar verwachting worden opgeleverd in het tweede kwartaal van 2023.

Het project Amadeushuis Raadhuisstraat in Alphen aan den Rijn zal ontwikkeld worden in een residentiële wijk in het centrum van Alphen aan den Rijn (73.000 inwoners, provincie Zuid-Holland). Deze kleinschalige zorgresidentie wordt specifiek afgestemd op ouderen met zorgindicatie en betreft 27 wooneenheden. De bouwwerkzaamheden zijn reeds gestart en zullen naar verwachting worden opgeleverd in het vierde kwartaal van 2022.

Bij de bouw van beide zorgresidenties zullen de meest recente BENG-normen toegepast worden en zal er geïnvesteerd worden in energie-efficiënte systemen, zoals warmtepompen en slimme ventilatiesystemen. Na oplevering zullen de sites een klasse A energielabel krijgen en bijdragen aan de verdere verduurzaming van vastgoedportefeuille.

Dunavast_Amadeushuis-Alphen-aan-den-Rijn-Waarder