Foodcourt Nieuwegein start bouw

Feestelijke start bouw Foodcourt A27 Nieuwegein

Geplaatst op 7 februari 2022

In aanwezigheid van Ellie Eggengoor, wethouder Economische Zaken gemeente Nieuwegein, heeft Dunavast afgelopen vrijdag het feestelijke startschot gegeven voor de bouw van het project Foodcourt A27 Nieuwegein. Het project zal worden ontwikkeld in partnership tussen McDonald’s Nederland en Dunavast B.V.. Met deze ontwikkeling krijgt niet alleen het bedrijventerrein Het Klooster een kwaliteitsrijke impuls, maar ook de beleving en kwaliteit van de stad Nieuwegein.

Het Foodcourt heeft na realisatie een bruto vloeroppervlakte van 2.300 m en biedt daarnaast ruimte voor ruim 200 parkeerplaatsen. Het perceel heeft een totale oppervlakte 12.105 m². Aart Jan Verdoold, CEO Dunavast: “De verworven positie op deze strategische locatie past uitstekend bij Dunavast en is een waardevolle en solide toevoeging aan onze vastgoedportefeuille. Het realiseren van hoogkwalitatief en visueel aantrekkelijk vastgoed met gebruik van duurzame materialen en vooruitstrevende technologie, passend bij de tijd van nu. In samenwerking met sterke marktspelers als McDonald’s, De Beren, Happy Italy en KFC zal het Foodcourt een prominente rol krijgen in de gemeente Nieuwegein en haar omgeving. Een samenwerking om trots op te zijn.”

Het Foodcourt A27 Nieuwegein maakt straks deel uit van het bedrijvenpark Het Klooster. Het bedrijvenpark is door zijn ligging bij uitstek geschikt voor logistieke bedrijven voor transport, distributie, opslag en overslag. Hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid staan centraal op Het Klooster.

Wethouder Ellie Eggengoor, gemeente Nieuwegein: “De gemeente Nieuwegein is verheugd dat Dunavast het Foodcourt in Bedrijvenpark Het Klooster gaat ontwikkelen. Het is op deze zichtlocatie een aanwinst voor de stad en voor de bedrijven die al in het bedrijvenpark gevestigd zijn. Ik wens ook de KFC, De Beren, McDonald’s en Happy Italy alle succes toe!”

Naar verwachting zal de bouwperiode in Q4 worden afgerond en kunnen de viertal units in gebruik worden genomen door de partijen McDonald’s (mede-initiatiefnemer), KFC, Happy Italy en De Beren. Na oplevering zullen zich gaan richten op de officiële opening, die naar verwachting eind 2022 zal plaatsvinden.

Dunavast-Foodcourt-A27-Nieuwegein