Dunavast_Panovenlaan_Nijmegen_02Dunavast_Iriszorg
Dunavast_Panovenlaan Nijmegen_03 - Iris Zorg

IrisZorg en Dunavast bouwen aan zorg in Nijmegen

Nijmegen, 11 juni 2024, IrisZorg en Dunavast zijn de samenwerking aangegaan voor de bouw van een nieuwe zorgcomplex in Nijmegen. De grond aan de Panovenlaan 3 (de oude locatie van Sauna de Thermen) is inmiddels aangekocht door Dunavast. Met de nieuwbouwplannen voegt IrisZorg de verouderde klinieken uit Zevenaar en Wolfheze samen, om zo betere en kosteneffectieve zorg te kunnen bieden. De nieuwe vestiging van IrisZorg biedt straks tijdelijke behandelingen voor mensen met een verslaving. Dunavast heeft zich als ontwikkelende belegger aan het project gecommitteerd en zal naar verwachting de bouw van het zorgcomplex in april 2025 kunnen starten, met een geplande oplevering medio 2026.

Waarom een nieuwe zorgvoorziening?

IrisZorg heeft op dit moment klinieken op drie locaties: Zevenaar, Wolfheze en Tiel. Met de nieuwbouw voegen ze de klinieken uit Zevenaar en Wolfheze samen op de locatie aan de Panovenlaan in Nijmegen. Het vastgoed op deze twee locaties is verouderd en past niet meer bij de zorg, uitstraling en wensen van de IrisZorg en haar cliënten. De locatie in Nijmegen is uitermate geschikt voor een nieuwbouwcomplex door de omliggende zorgvoorzieningen van Pro Persona, de rustige groene omgeving en de goede bereikbaarheid.

Hoe zal het gebouw er uitkomen te zien?

In het bosrijke gebied van Nijmegen zal Dunavast een zorgcomplex realiseren wat plaats zal bieden voor 56 cliënten van IrisZorg. Op het ruime perceel zal een gebouw worden gerealiseerd van bijna 1200m², verdeeld over twee woonlagen. Het vooruitstrevende natuur inclusieve pand zal worden opgebouwd met een houtskeletbouw en voornamelijk biobased materialen. Naar wens van de zorginstelling zullen er voldoende spreekkamers worden gerealiseerd, huiselijke gezamenlijke ruimtes en worden er meerdere terrassen aangelegd die beschermd zullen zijn om prikkels van buitenaf te beperken. Dunavast heeft de ontwikkelfase neergelegd bij DM Properties. Het gebouw is ontwerpen door Arcom Architectuur.  

Wie wordt er behandeld in de kliniek?

Bij IrisZorg werken mensen zoveel mogelijk aan hun behandeling vanuit huis. Soms is een opname in een kliniek nodig, om daarna aangesterkt de behandeling van huis uit voort te zetten. De opname is altijd zo kort mogelijk en een onderdeel van de gehele behandeling van een cliënt; het start ambulant en eindigt ambulant. Een behandeling duurt minimaal 2 weken en maximaal 3 maanden.

Informatie en proces

De aanvraag voor de bouwvergunning en de bestemmingswijziging zijn in de voorbereidende fase. Naar verwachting start de bouw van de zorgvoorziening in april 2025, duurt het bouwproces één jaar en kan IrisZorg haar de eerste cliënten halverwege 2026 ontvangen op deze nieuwbouwlocatie.