Ede_Vredehorst_situatie

Start bouw 'Hollandse Linde' in Ede

MorgenWonen (onderdeel van VolkerWessels) en Dunavast starten de bouw van het project Hollandse Linde, bestaande uit 53 grondgebonden woningen, in Ede. Gezamenlijk hebben zij het project Hollandse Linde ontwikkelt naar huur- en koopwoningen.

Het plan bestaat uit duurzame hoek- en tussenwoningen, waarvan enkele zijn voorzien van een dwarskap. Alle woningen zijn gasloos en energiezuinig. De woningen worden vooraf gefabriceerd en slechts met zeven verkeersbewegingen gebouwd. De bouwtijd is hierdoor kort, wat de MorgenWonen-woningen, naast het duurzame karakter, kenmerkt. De eerste woningen worden eind dit jaar opgeleverd.

Het plan ‘Hollandse Linde’ is gelegen in de wijk Veldhuizen op de voormalige plek van het winkelcentrum ‘de Lindenhorst’. De invulling van deze inbreidingslocatie geeft de wijk Veldhuizen een kwalitatieve impuls. Het plan wordt gekenmerkt door de hoogwaardige kwalitatieve geveluitstraling, groene opzet, centrale buitenruimte en naastgelegen wadi’s.

Naar verwachting zullen begin 2021 alle woningen worden opgeleverd en in gebruik worden genomen. Voor meer informatie over het project zie de projectwebsite: www.hollandselinde.nl.

MorgenWonen
MorgenWonen is de nieuwe bouwstandaard, met de slogan ‘Vandaag duurzaam, Morgen leefbaar’. MorgenWonen fabriceert haar woningen fabrieksmatig, waarbij de woningen op locatie worden geassembleerd, wat resulteert in een supersnelle en efficiënte bouw. De woningen zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit, energieneutraal en voldoen nu al aan de toekomstige strenge BENG-normen. Door het innovatieve bouwproces kunnen deze woningen ook binnen stikstofgevoelige gebieden gerealiseerd worden. Inmiddels zijn er al meer dan 2.000 woningen gerealiseerd en in gebruik. MorgenWonen is onderdeel van VolkerWessels. Voor meer informatie zie: www.morgenwonen.nl