Zeeuwse Morgen

Start bouw van 20 levensloopbestendige woningen in ‘Zeeuwse Morgen’

Bogor Projectontwikkeling B.V., Dunavast Development B.V. en Aannemingsbedrijf Fraanje B.V. startten dinsdag 12 juli officieel met de bouw van het project Zeeuwse Morgen. De bouwstart werd op traditionele wijze ingevuld door de Zeeuwse Wasschappelse Heiploeg.

Na toespraken van het projectteam en wethouder R. Schonis van de gemeente Middelburg werd een eerste paal geslagen met een oude zeewering heistelling. Het heiwerk werd verzorgd door een 12-tal personen die onder het zingen van heiliederen het werk uitoefenden met assistentie van kopers en het projectteam.

Het plan Zeeuwse Morgen voorziet in een specifieke woonvraag aan de rand van het centrum van Middelburg. Ook in Zeeland is de vraag groot naar duurzame woningen en in het bijzonder levensloopbestendige woningen. Het plan Zeeuwse Morgen voorziet daarbij ook nog eens in een keuze voor een duurzaam appartement of een onderscheidende patiowoning.

Uit het verkoopproces is gebleken dat er een hoge interesse bestaat voor de patiowoningen: een concept dat kopers een keuze biedt en voorziet in een minder grote stap van onder andere vrijstaand wonen naar levensloopbestendig wonen. Met een complete woonverdieping op de begane grond en een kleine extra woonlaag op de verdieping kunnen kopers eerder, eventueel met het gezin, een stap maken naar een hoogwaardige nieuwbouwwoning. Zo kunnen ze nu comfortabel leven en in de toekomst. Met deze ervaring is het zeker mogelijk dat het concept patiowoningen in de toekomst, waar mogelijk, vaker uitgerold kan worden in de provincie Zeeland.

In de plint van het appartementengebouw is een maatschappelijke ruimte voorzien, waar bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een huisarts een zorgfunctie voor de wijk kan uitoefenen. Tussen het appartementengebouw en de patiowoningen wordt in een groene omgeving een royale parkeervoorziening gerealiseerd voor de bewoners.

Start-bouw-Zeeuwse-Morgen-Middelburg_1

Start-bouw-Zeeuwse-Morgen-Middelburg_2