Dunavast_Hoogste-punt-Siza-Rheden

Woonzorgcomplex Siza te Rheden bereikt hoogste punt

De bouw van het zorgcomplex aan de Haverweg in Rheden heeft op vrijdag 26 januari een feestelijk hoogste punt bereikt. Initiatiefnemers voor dit project zijn vastgoedontwikkelaars Sonneborgh en Dunavast. Na oplevering zal het complex langjarig worden verhuurd aan Siza. Renze Krol (Siza), Aart Jan Verdoold (Dunavast) en Jeroen van Oudenaarden (Sonneborgh) voltrokken deze feestelijke handeling samen met een aantal enthousiaste bewoners.

Een hoogste punt vier je vaak op de bouwlocatie, mits dit voor alle genodigden mogelijk is. Dit bleek dit maal niet voor alle bewoners haalbaar, dus is er gezocht naar een passende oplossing om de betrokkenen onderdeel van de happening te laten zijn. De bewoners hebben met bouwblokken zelf een hoogste punt gebouwd, met een prachtig eindresultaat! Siza stimuleert haar bewoners graag om hun zintuigen te prikkelen en actief te blijven, in een veilige en huiselijke omgeving. “Jan-Dirk Sprokkereef bestuurder van Siza, geeft aan dat hij blij is dat Dunavast het initiatief heeft genomen om de zorglocatie aan de Haverweg in Rheden te vergroten. Dat geeft Siza de mogelijkheid om nu en in de toekomst op deze locatie goede zorg te verlenen voor mensen met een beperking. Hij feliciteert Dunavast met het hoogste punt en ziet uit naar de ingebruikname van het pand halverwege dit jaar.”

Het oorspronkelijke woonzorgcomplex aan de Haverweg in Rheden bestond uit één woonlaag en dateerde uit 1973. Door de veranderende en uitgebreidere zorgvraag zijn de gezamenlijke woonkamer op de begane grond vergroot en is het complex uitgebreid, middels optopping. De eerdere dertien studio’s hebben plaats gemaakt voor vijfentwintig studio’s en vier ruime woonkamers.  De doelgroep die hier zal gaan wonen na oplevering  zijn volwassenen met een verstandelijke beperking. Het complex zal na afronding van de werkzaamheden aan alle duurzaamheidseisen voldoen. Ook zal het worden voorzien van een eigen opslag voor energie, welke wordt opgewekt door de PV installatie op het dak. De oplevering van het complex staat gepland in mei 2024.

Siza ondersteunt op die momenten dat het nodig is en daagt mensen uit om hun grenzen waar mogelijk te verleggen. Bij Siza werken 2.500 medewerkers die zorg en ondersteuning bieden aan ruim 3.500 mensen. Siza heeft 150 locaties verspreid over Gelderland en Midden-Brabant.