Dunavast-Luchtfoto-klooster-Haastrecht
Luchtfoto

Sint-Gabriël klooster te Haastrecht

In samenwerking met Sonneborgh heeft Dunavast op 6 december jl. het klooster Sint-Gabriël aan de Provincialeweg Oost 60 – 62 in Haastrecht gekocht. Het historische kloostercomplex wordt tot op heden bewoond door de paters Passionisten welke op korte termijn gezamenlijk een ander onderkomen zullen betrekken in Oudewater. Het klooster wordt getransformeerd en op het kloosterterrein zullen een tweetal nieuwbouw woonzorg-voorzieningen worden gerealiseerd met in totaal 84 tot 90 hoogwaardige woon/zorgeenheden voor ouderen en/of bewoners met een zorgindicatie.

Adres
Provincialeweg Oost 60 – 62 Haastrecht

Aantal wooneenheden
84 - 90

Bouwjaar
2023

kloosterhaastrecht

Woon/zorgensemble

De beide partijen zijn voornemens het klooster- en kerkcomplex om te vormen tot een woon/zorgensemble met 84 tot 90 wooneenheden voor ouderen met verschillende vormen van zorg en wonen. De beoogde zorgexploitanten zijn Het Ouden Huis, Amarehuis (Fundis) en Wonen bij September. Zo kunnen het klooster, de Gabrielkerk, de kloostertuin en het gebouw van Jeugdvereniging Gabriël behouden blijvenOok de kerk zal een transformatie ondergaan, deze zal uiteindelijk dienst gaan doen als gezamenlijke algemene ruimte.

De paters Passionisten zijn zeer content met deze toekomstbestendige en sociaal-maatschappelijke invulling met ouderenzorg in het brede segment.