Dunavast_Stadionpark-Noorderhelling-Gamma-PR
Sfeerimpressie

Stadionpark Noorderhelling Gamma+P&R

Het eerste project in de gebiedsontwikkeling Stadionpark is een feit. Op dinsdag 22 februari opende Dunavast in samenwerking met de gemeente Rotterdam en GAMMA Stadionpark Noorderhelling GAMMA & P+R. Op de Noorderhelling is een Park & Ride met 500 parkeerplaatsen en een vestiging van GAMMA gerealiseerd met o.a. de grootste verfwinkel van Nederland. Een succesvol voorbeeld van een private en publieke samenwerking.

Adres
Stadionweg Rotterdam

Aantal eenheden
500 Parkeerplaatsen, 1 bouwmarkt

Bouwjaar
2021

stadionweg rotterdam

Mobiliteitshub Rotterdam

De gemeente Rotterdam werkt hard aan een mobiliteitsaanpak om het autoverkeer naar het centrum terug te dringen en deze nieuwe P+R draagt daaraan zeker bij. Het terrein van de Noorderhelling werd voorheen al gebruikt als P+R voor onder andere stadionbezoekers. De parkeer locatie was toe aan uitbreiding en daarbij moest de GAMMA verhuizen vanwege de ontwikkeling van Feyenoord City. Er wordt bovendien de komende jaren veel gebouwd in Stadionpark, wat zorgt voor een toename van bezoekers en parkeerbehoefte. Op de nieuwe locatie zijn nu door ontwikkelaar Dunavast twee functies samengevoegd in één modern nieuw gebouw.

Bouwmarkt

De nieuwe bouwmarkt van GAMMA biedt voor de klussers een breed assortiment ten aanzien van verduurzaming van de woning, een extra grote tuinafdeling én is bij opening de grootste verfwinkel van Nederland. Daarbij heeft men de beschikking over 70 goed bereikbare eigen parkeerplaatsen. Ook bezoekers kunnen terecht in de grotendeels overdekte P+R met een uitstekende tramverbinding naar o.a. de Kop van Zuid en de Coolsingel. Parkeren in P+R Noorderhelling is voor gebruikers van het openbaar vervoer gratis.

Ontwikkeling

In het project Noorderhelling zag Dunavast een ultieme kans om de combinatie te maken tussen vastgoed en mobiliteit in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Die combinatie blijkt succesvol in de vorm van een dubbel grondgebruik; een nieuwe duurzame locatie voor GAMMA én tegelijkertijd een oplossing voor de toenemende parkeerbehoefte.

Wim de Bruijn architecten is verantwoordelijk voor de onderscheidende vormgeving. Kenmerkend aan het gebouw is de ‘wikkel’ met gekleurde ledverlichting. Met deze led-gevel is Rotterdam een iconisch gebouw rijker. Voor meer informatie verwijzen wij u naar: www.mobiliteitshub-rotterdam.nl